Zalm uit de oven met honing-mosterdsaus

Eenvoudig, smaakvol en snel klaar

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 stukjes verse zalm – verkrijgbaar bij Vishandel Schot van Dijke

  • 2 eetlepels honing

  • 2 eetlepels grove mosterd

  • 1 eetlepel olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse dille of peterselie (optioneel)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng in een kommetje de honing, mosterd en olijfolie.

  3. Leg de zalm op een met bakpapier beklede ovenschaal en bestrijk royaal met de saus.

  4. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Bak de zalm 15–18 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte.

  6. Garneer met verse kruiden en serveer met een frisse salade of aardappeltjes.

👉 Verse zalm voor dit recept zijn dagelijks verkrijgbaar bij onze verkoopwagens en winkel.