Kabeljauw in romige spinaziesaus met pasta

Een romige klassieker voor elke dag

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 stukjes verse kabeljauwfilet – verkrijgbaar bij Vishandel Schot van Dijke

  • 200 g verse spinazie

  • 150 ml kookroom

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 150 g pasta (tagliatelle of penne)

  • Peper, zout, olijfolie

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.

  3. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken.

  4. Schenk de kookroom erbij en laat zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Leg de kabeljauwfilets in de saus, dek af en laat ca. 8–10 minuten zachtjes garen.

  6. Serveer met de pasta en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.

👉 Onze kabeljauwfilet is altijd vers en zorgvuldig gesneden — ideaal voor ovenschotels, stoof of pan.